Vi søker endringsledere med hjerte for folka!

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Er du over gjennomsnittet opptatt av å ‘få med folka’ i små og store digitaliseringstiltak og prosjekter? Da kan dette være stillingen for deg.

Skatteetaten har kommet langt i modernisering og digitalisering av sine tjenester. Vi fortsetter å lage flere og bedre tjenester for samfunnet, og internt i egen organisasjon. Utvikling fører til endringer, og de som berøres må få god informasjon, involveres og føle mestring i endringsprosessene. Til dette trenger vi flere erfarne endringsledere.

Du må kunne kommunisere godt, lytte og lese mellom linjene, og bygge gode og tette relasjoner. Som budbringer av endringer, må du være trygg, og trives med å ta og få oppgaver som ikke har et klart og tydelig svar. Du må like å drive frem komplekse endringer og varierte oppgaver. Du må ha erfaring med endringsledelse i større organisasjoner, og det er ønskelig at du har hatt en prosjektleder- og/eller teamlederrolle, eller smidig coachrolle i noen av oppgavene dine. Har du interesse for teknologi og jus også, så gjør ikke det noe.

Typiske oppgaver vil være å analysere og lage planer for oppfølging av interessenter inklusive kompetanseheving. Endringslederne må sikre god kommunikasjon om endringene på alle nivåer, involvere forvaltningen, samt bidra i planlegging og gjennomføring av piloter. Alle oppgavene vil kreve at du har et strategisk perspektiv, men også at du kan produsere tiltak og leveranser selv. Oppgavene kan være i prosjekter, ulike utviklingsoppgaver, produktteam, linjeteam og annet. 

I Skatteetaten blir du del av et større fagmiljø for endringsledelse, i en gruppe på 18 medarbeidere.  Gruppen er organisert i en egen avdeling med andre kompetanser innenfor prosjektarbeid som prosjektledelse, brukskvalitet (UX), og test. Vi er opptatt av å videreutvikle oss som endringsledere, og har flere interne fagnettverk som gir påfyll og nyttig erfaringsutveksling. De fleste har også sertifisert seg i Prosci.

Tror du dette er stillingen for deg?

Vi tilbyr

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger, følger også med.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om noe hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som prosjektleder 1113 (endringsleder/prosjektleder endringsledelse), med en årslønn mellom 630 000 og 860 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine. For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes.

Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Kvalifikasjoner

  • høyere relevant utdannelse, gjerne fra kommunikasjon, kompetanse, organisasjonsutvikling, endringsledelse eller liknende. Lang erfaring kan kompensere for utdanningskrav
  • 3 - 4 års erfaring som endringsleder i større organisasjoner
  • ønskelig med erfaring med prosjektledelse og teamledelse
  • ønskelig med Prosci-sertifisering

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 30.11.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Catherine Keül
catherine.keul@skatteetaten.no
Tlf: 977 02 168

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler