Vi søker ny løsningsarkitekt, som er glødende opptatt av å utvikle gode brukeropplevelser hos en viktig samfunnsaktør i Norge

Husbanken iverksetter regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Husbanken har cirka 300 ansatte fordelt på kontorer i Drammen, Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest. Vårt hovedkontor er lokalisert i moderne lokaler ved Papirbredden i Drammen, kun ti minutters gange fra jernbanestasjonen. Løsningsarkitekten vil være lokalisert ved vårt hovedkontor.

I Husbanken jobber vi brukersentrert, smidig og tverrfaglig med fokus på deling og samarbeid. Vi sitter derfor i autonome team på tvers av avdeling- og kontorgrenser. Vi praktiserer DevOps, og løsningene vi lager kjører på OpenShift. Vi er et stort IT-miljø med høy kompetanse og fokus på oppdatert teknologi og metodikk. Ved Digitaliseringskontoret er vi cirka 55 fast ansatte fordelt på fire avdelinger; IT utvikling, IT forvaltning, IT arkitektur og IT prosess.

Vi ønsker å gi deg som kandidat et bedre bilde av hva jobben handler om. I denne podkasten intervjuer vi Avdelingsdirektør Kjetil Espedokken i Husbanken om organisasjonen, og hva han ser etter i denne rekrutteringen; https://soundcloud.com/meyerhaugen/husbanken-losningsarkitekt/s-Np5zJyeYrzL

Arbeidsoppgaver

Hos oss står våre brukere i sentrum, og vi er derfor på utkikk etter deg som er glødende opptatt av å skape gode brukeropplevelser.

Arbeidsoppgavene vil være varierende, og vil inkludere; 

 • Bidra til å forbedre arkitekturarbeid på tvers av prosjekter og produkt samt tjenesteområder
 • Ansvar for løsningsarkitektur innenfor et av Husbankens tjenesteområder
 • Bidra i alle faser av utviklingsprosessen fra idé til produksjon
 • Løsningsdesign og utvikle ny funksjonalitet
 • Utvikle og forvalte fellestjenester
 • Delta i avdelingens øvrige arbeid
 • Holde seg oppdatert innen utviklingen av ny og moderne teknologi og aktivt dele dette internt med avdelingen 

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg med minimum Bachelorgrad innen IT-fag med gode karakterer, gjerne med spesialisering innen systemutvikling. Særskilt relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.

Følgende kriterier gir et bilde av kompetansen vi ser etter for at du vil trives og kunne utføre en god jobb:

 • Fortrinnsvis har du mer enn fem års erfaring med utvikling og arkitektur, gjerne som løsningsarkitekt, herunder relevant erfaring med Single Page Applikasjoner (SPA) bygget på Angular eller tilsvarende rammeverk
 • Utvikling av REST baserte mikrotjenester med Spring og Spring Boot som rammeverk
 • Java standarder som JAX-RS, JPA, JTA og JMS
 • Linux som kjøremiljø, samt bruk av Docker, Maven og Git
 • Utviklingsverktøy som IntelliJ, JIRA og Confluence
 • Bruk av smidige metoder
 • Du må ha gode kommunikasjonsferdigheter skriftlig og muntlig på norsk og engelsk

For å lykkes og trives i rollen er det viktig å vite følgende:

Det er en fordel om du har kjennskap til offentlige fellestjenester og bruken av disse, erfaring med integrasjon i et distribuert miljø, bruk av SQL- og No-SQL databaser og rammeverk for testing som Cypress, Selenium og Cucumber. Det er også fint om du kjenner til hvordan tjenester kan sikres ved hjelp av Oauth eller OpenID Connect. Hvis du har kjennskap til Kubernetes er det en fordel.

Personlige egenskaper

Følgende personlige egenskaper blir viktige for å lykkes i jobben:

 • Du stiller høye krav til kvalitet og leveranser samt jobber på en strukturert og ryddig måte.
 • Du evner å sette deg inn i komplekse problemstillinger, du forstår virksomhetens behov og finner smidige løsninger.
 • Som person er du positiv og engasjert, du bidrar til at teamet jobber godt sammen og inngir tillit ute i organisasjonen.
 • Du har engasjement og personlig interesse for fagfeltet.

Vi tilbyr

Er du en engasjert løsningsarkitekt som også liker å jobbe «hands-on» med utvikling av spennende og kompliserte løsninger? Da kan du raskt få en sentral og spennende rolle hos en viktig samfunnsaktør i Norge. Hos oss blir du en del av et hyggelig og faglig sterkt team med tempo og spennende prosjekter. 
Utover dette kan vi tilby den rette kandidaten;

 • Fast stilling som 1364 Seniorrådgiver, lønnsspenn fra 700.000 til 850.000 avhengig av kvalifikasjoner
 • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse. Det trekkes 2 % i innskudd til pensjonskassen fra lønnen
 • For stillingen gjelder seks måneders prøvetid før fast ansettelse
 • Fleksibel arbeidstid
 • Sommertid
 • Kantineordning
 • Treningsrom 

Inkludering og mangfold i praksis

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Derfor ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til å løse oppgavene våre enda bedre. Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Derfor ønsker vi alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke, uansett alder, kjønn, arbeids -og livserfaring, hull i CV-en, etnisk bakgrunn eller funksjonsevne. 

Husbanken vil bidra til å realisere regjeringens mål med inkluderingsdugnaden, om at minst fem prosent av de nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller ha hull i CV-en. Som IA-bedrift vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Anonymiserte opplysninger om søkerne kan bli brukt til statistikkformål.

Det vil bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Dersom du ønsker å reservere deg fra å bli oppført på en offentlig søkerliste, må du begrunne dette. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger kan bli offentliggjort, selv om du har reservert deg fra å bli ført opp på denne søkerlista. Du vil i tilfelle få varsel før offentliggjøring (jf. Offentleglova §25).

Under ansettelsesprosessen vil det bli foretatt en bakgrunnssjekk av finalekandidaten tilpasset stillingens karakter. Vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk. Har du høyere utdanning fra utlandet, ber vi deg å legge ved bekreftelse på NOKUTs generelle godkjenning.

Mer informasjon

Ta gjerne kontakt med avdelingsdirektør Kjetil Espedokken via telefon 982 69 319. 

Eller med vår rekrutteringspartner Henrik Andersson i MeyerHaugen AS, for en uformell og konfidensiell prat om rollen. Du når ham via e-post henrik@meyerhaugen.no alternativt kan Seniorrådgiver Gabriella Hernando Nyborg kontaktes via telefon 45 41 80 02 eller e-post gabriella@meyerhaugen.no

Husbanken iverksetter regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd, kompetansebygging og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Andre sentrale samarbeidspartnere er velferdsaktører, byggenæringen og kunnskapsmiljøer. Husbanken har ca. 300 ansatte fordelt på kontorer i Drammen (hovedkontor), Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest.

Søknadsfrist: 13.06.2021

Arbeidssted: Drammen

Arbeidsgiver:
Husbanken

Kontaktperson:
Kjetil Espedokken, avdelingsdirektør
Tlf: 982 69 319

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler