Vi søker prosjektledere til å forme framtidens e-helseløsninger

Er du en dyktig prosjektleder som har lyst til å lede spennende og viktige prosjekter med stor samfunnsbetydning? Hos oss kan du være med og lage fremtidens e-helse løsninger for innbygger og helsepersonell.
Norsk Helsenett er en organisasjon i positiv vekst, med stor endringsvilje og gjennomføringsevne. Norsk Helsenett har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene, som Helsenorge, e-resept, kjernejournal og Grunndata. I tillegg deltar vi i prosjekter knyttet til e-helseprogrammer, som Helsedataprogrammet, Legemiddelprogrammet og modernisering av Folkeregisteret i helse- og omsorgssektoren (MF Helse), ledet av Direktoratet for e-helse. Løsningene skal forbedre og forenkle den digitale hverdagen for innbygger og helsepersonell, og du vil ha en sentral rolle i denne satsningen.

Prosjektledermiljøet i NHN består av rundt 35 dyktige og erfarne prosjektledere, fordelt på to seksjoner og tre byer; Oslo, Trondheim og Tromsø. Vi leder et vidt spenn av prosjekter, hvor fellesnevneren er helse, teknologi og organisasjonsutvikling. Vi har økt oppdragsmengde og trenger flere dyktige prosjektledere til vårt kontor på Skøyen i Oslo.
Vi søker deg som kan lede satsinger organisert i prosjekter og/eller programmer innen digital utvikling. Du vil få mulighet til å samarbeide tverrfaglig innad i NHN og med aktørene i helsesektoren og du vil komme inn i et faglig sterkt, dynamisk og hyggelig miljø med høye ambisjoner. Som prosjektleder hos oss vil du ha en nøkkelrolle i en virksomhet i spennende utvikling.
Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Arbeidsoppgaver

Som prosjektleder i Norsk helsenett så vil du få mange spennende arbeidsoppgaver med mye variasjon, men hovedtrekkene i hva arbeidsoppgaven består av er blant annet:

 • Etablere og lede prosjekter av ulik type og størrelse gjennom alle prosjektets faser
 • Koordinere prosjekter ovenfor helsesektoren og etablere samarbeidsarenaer
 • Kommunisere planmessig og tydelig med alle prosjektets interessenter
 • Ha et aktivt forhold til ønskede gevinster og bidra til realisering av disse
 • Levere prosjekt på tid, kost og kvalitet basert på bevisst risikostyring
 • Inngå og følge opp prosjektavtale

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har følgende:

 • Relevant høyere utdanning fra høyskole eller universitet, på minimum bachelornivå
 • Minimum fem års relevant arbeidserfaring fra program-/prosjektledelse i større IT prosjekter
 • God kjennskap til prosjektmetodikk og prosjektmodeller
  • Erfaring med PRINCE2 og/eller Prosjektveiviseren
  • PRINCE2-sertifisering er en fordel

Lang og relevant erfaring kan i noen tilfeller erstatte kravet om høyere utdanning. Relevante sertifiseringer vil vektlegges.

Det er ønskelig at du har erfaring med konseptutvikling og utredningsarbeid, erfaring med å lede IT prosjekter innen web-utvikling og kjennskap til smidig utviklingsmetodikk i større prosjekter.

I denne rollen så er det en forutsetning at du kommunisere godt på norsk, både skriftlig og muntlig, så vi oppfordrer at søknadstekst skrives på norsk. 

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som har gode lederegenskaper og som er god på samhandling. Du tar ansvar, har høy gjennomføringskraft og leverer høy kvalitet. Du jobber selvstendig og målrettet, samtidig så er du god på å motivere og inspirere de rundt deg. Å bidra til målleveranser er noe som trigger deg.

Vi tilbyr

 • En spennende stilling innenfor et fagfelt med stor samfunnsbetydning og stor offentlig interesse
 • Et godt arbeidsmiljø med kompetente og hyggelige kolleger
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
 • Konkurransedyktige betingelser og god pensjonsordning
 • Kontorplass i moderne lokaler på Skøyen

  Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

  Norsk Helsenett er et statsforetak etablert og eid av Helse- og omsorgsdepartementet. Vår oppgave er å utvikle, forvalte og drifte nasjonale e-helseløsninger og infrastruktur. Vi sørger for sikker samhandling i helsesektoren. Kort sagt– vi knytter Helse-Norge sammen. Norsk Helsenett leverer også administrative tjenester innen anskaffelser, arkiv og IKT for etatene i helseforvaltningen. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle landets kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er i dag om lag 650 ansatte, og har hovedkontor i Trondheim og avdelingskontor i Tromsø og Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside.

Søknadsfrist: 04.10.2020

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Line Ringheim, seksjonsleder prosjektledelse og innføring
line.ringheim@nhn.no
Tlf: 483 00 721

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler