Vil du være med å utvikle vår organisasjon i tråd med vår digitaliseringsambisjon?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Seniorrådgiver strategi med teknologifokus

I Skatteetaten har vi en klar strategisk ambisjon om å bli mer datadrevet. Vi skal bruke data, analyse og maskinlæring i stor skala i oppgaveløsningen. Vi skal bli bedre til å analysere, predikere og utvikle gode brukerløsninger som har som mål om å skape høy etterlevelse og tillit. En annen måte å se det på er at vi skal få større verdi ut av all data virksomheten sitter på. Derfor søker vi nå etter deg som vil være med på denne endringsreise og bidra til å nå vår strategiske ambisjon gjennom å systematisk avdekke strategiske innsatsområder, utvikle og levere strukturer, rammer og prosjekter for å skape en mer datadrevet etat.

Stillingen innebærer en jobb med stor påvirkningskraft og ligger til styringsstaben i divisjon Brukerdialog. Styringsstaben består av to
grupper for henholdsvis strategi og utvikling og styring og
økonomi. Strategi og utvikling er et engasjert miljø med 14 ansatte
som i hovedsak holder til i Bergen, men har også ansatte som jobber i Oslo, Trondheim
og på Leikanger. Gruppen har ansvar for å utvikle og lede strategi- og
utviklingsarbeid samt risikoledelse på divisjonsnivå. Gruppen har i tillegg
ansvar for porteføljestyring og tilretteleggelse for virksomhetsinnsikt, samt
lede sekretariatet for samarbeid mot svart økonomi (SMSØ).

Vi tilbyr

Du vil bli en del av en høyt faglig og kompetent Strategi- og Utviklingsgruppe i styringsstaben i Brukerdialog. En gruppe med høyt engasjement for de områdene vi har ansvar for. Du vil få stor frihet til å løse oppgavene på best mulig måte til felleskapets beste og du får utfordret deg faglig hver dag.

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger, følger også med.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som seniorrådgiver, med en årslønn mellom 750 000 - 850 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.


Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning på masternivå innenfor strategiske, teknologiske eller økonomiske fag. Fullført bachelorgrad med flere års erfaring kan kompensere for kravet om utdanning på masternivå. Internasjonale grader må være godkjent av NOKUT.
 • Minimum noen års erfaring innen strategi- og utviklingsarbeid, gjerne innen offentlig sektor.
 • Bred digital kompetanse og god systemforståelse
 • Ønskelig med erfaring fra et eller flere områder innen; digitaliseringsarbeid, program og prosjektledelse, endringsledelse og organisasjonsutviklingsprosesser i store komplekse organisasjoner.
 • Meget god skriftlig og muntlig formulerings- og formidlingsevne.

Personlige egenskaper

 • Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.
 • Du er god til å bygge relasjoner og ta andres perspektiv
 • Du har gode analytiske egenskaper og jobber kunnskaps- og risikobasert.
 • Du er proaktiv og trives med problemløsning – du er ikke redd for å utfordre det etablerte.
 • Du jobber selvstendig med høy arbeidskapasitet og leveranseevne
 • God forståelse for hvordan teknologi, mennesker og organisasjon henger sammen.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 02.04.2023

Arbeidssted: Bergen

Arbeidsgiver:
Brukerdialog, Skatteetaten, Bergen
Nonnesetergaten 4
5015 Bergen

Kontaktperson:
Elle Elstad
Tlf: 977 17 684

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler