Vil du være med på å lage Skatteetatens digitale medarbeidere?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Vi skal utvikle nye og forbedre eksisterende digitale medarbeidere. Til dette trenger vi å styrke vårt RPA-utviklingsteam.

Skatteetaten støtter 5,4 millioner norske borgere med å sikre inntekter til det offentlige. Bak denne organisasjonen står 7500 ansatte som jobber mot samme mål; Å sikre finansiering av velferdssamfunnet. I dette arbeidet har Skatteetaten et team med flere enn 100 digitale medarbeidere som bidrar med produktivitet, økt grad av likebehandling og frigjør ansatte fra manuelt arbeid. Til å automatisere manuelle arbeidsoppgaver med digitale medarbeidere benytter Skatteetaten Robotic Process Automation (RPA).

Vi ser etter deg som har interesse for automatisering av manuelle arbeidsoppgaver, har kompetanse innen programmering/scripting, god teknisk forståelse og prosessforståelse og som lett kommuniserer med andre. Du ser mulighetene for hvordan ny teknologi kan løse manuelle arbeidsprosesser. 

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljøer
 • mulighet til kompetanseutvikling og læring i samarbeid med erfarne og dyktige kolleger
 • raus personalpolitikk
 • fleksitid og betalt overtid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid (hjemmekontor) når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som rådgiver/overingeniør (1087/1434) eller seniorrådgiver/senioringeniør (1365/1181) fra kr 540.000 – 860.000, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring.

Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Kvalifikasjoner

 • høyere relevant utdannelse, fortrinnsvis innenfor IT. Lang og relevant arbeidserfaring kan kompensere for manglende formell utdanning
 • kjennskap til automasjonsteknologi

Det er ønskelig at du har

 • erfaring med automasjonsverktøy som BluePrism, UiPath, Automation Anywhere, MS Power Platform eller lignende
 • erfaring med programmeringsspråk som for eksempel .Net, Python, R, Java, C#, Visual Basic eller lignende
 • kjennskap til relasjonsdatabaser eller datavarehus
 • kunnskap om dataintegrasjon

Personlige egenskaper

 • har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • er analytisk, strukturert og har god prosessforståelse
 • har evne til raskt å sette deg inn i nye problemstillinger og jobbe med flere oppgaver parallelt
 • er selvdrevet med god gjennomføringsevne

Personlig egnethet vil vektlegges.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 29.05.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Stig Aune
Tlf: 934 20 999

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler