Logo Skatteetaten

Revisor/økonom med interesse for å bekjempe skatteunndragelse  Brukerdialog, Skatteetaten
Om stillingen

Har du økonomisk utdannelse, er nytenkende og har god gjennomføringsevne? Da kan du være medarbeideren vi søker etter!

I Stavanger har vi et stort utlandsmiljø. Stillingen er plassert i en gruppe som har et særlig ansvar for oppfølging av A-melding og arbeidsgiverkontroll som skattekontoret utfører hos utenlandske arbeidsgivere. Gruppen jobber aktivt med å avdekke skatteunndragelser over landegrensene, feilrapporteringer og økonomisk kriminalitet. Vi ser nå etter deg som er revisor/økonom til denne gruppen. Du vil jobbe i et fagmiljø sammensatt av erfarne medarbeidere med ulik fagkompetanse, og du vil få innsikt i og jobbe med et bredt spekter av interessante problemer.

Gruppen består av 17 medarbeidere, hvorav 3 er revisorer, og har kontorsted i Stavanger.

Er du usikker på om dette er drømmejobben? Kontakt gjerne vår kontaktperson for å bli overbevist!

Hva går jobben ut på?

Gruppen gjennomfører arbeidsgiverkontroll hos utenlandske oppdragstakere i Norge. Du vil få samfunnsviktige og utfordrende oppgaver, og du får anledning til å fordype deg. Det er gode muligheter for faglig utvikling innen regnskap, skatt og avgift. 

Dine hovedarbeidsoppgaver vil være

 • gjennomføre kontroller innenfor prioriterte områder, ofte i samarbeid med jurister og andre fagmiljøer
 • skrive rapporter etter gjennomførte kontroller
 • bidra i forhold til sanksjonering og andre konsekvenser av det som avdekkes i kontroller
 • veilede arbeidsgivere innen regnskap og skatt/avgift ved behov

Vi er i stadig utvikling, slik at det kan også være aktuelt med andre oppgaver.

Hva slags kompetanse er viktig i denne rollen?

Du må ha

 • minimum dokumentert bachelorgrad eller høyere innen enten økonomi, revisjon eller regnskap. Internasjonale grader må være godkjent av NOKUT / HK-dir.
 • god regnskapsforståelse
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og på engelsk
 • gode digitale ferdigheter

I tillegg er det en fordel om du også har

 • relevant bakgrunn innenfor vårt fagområde
 • erfaring fra kontroll- og revisjonsarbeid

Vi ber om at du laster opp vitnemål og karakterutskrifter, fortrinnsvis via Vitnemålsportalen.

Hva ser vi etter hos deg?

For å trives og lykkes hos oss er det en fordel om du

 • kan jobbe selvstendig, men samtidig være drevet av resultater som skapes i samspill med andre
 • er strukturert og har analytiske evner
 • tar ansvar for egen læring og utvikling
 • er løsningsorientert og har evne til raskt å sette deg inn i nye problemstillinger
 • har pågangsmot og driv

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som rådgiver / seniorrådgiver / skatterevisor / spesialrevisor, med en årslønn mellom kr 550 000 og kr 800 000, avhengig av kvalifikasjonene dine. For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere å gi noe høyere lønn enn dette. De første seks månedene regnes som prøvetid.

Er du fortsatt usikker på om dette er drømmejobben? Ta kontakt med en av våre kontaktpersoner for å bli overbevist!

Verdt å merke seg før du søker

Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


2V9A0886

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
28.04.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Stavanger
Stillingstittel:
Økonom/revisor utland Stavanger
Stillinger:
2
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Skatteetaten Stavanger, Lagårdsveien 46, 4010 Stavanger, Norge


Kontaktinformasjon

Hilde Johanne Trædal
Hilde Johanne Trædal
underdirektør
Geir Atle Hodne
Geir Atle Hodne
spesialrevisor