Logo Skatteetaten

Vil du bekjempe skattekriminalitet og sikre samfunnets verdier? Vi søker etter økonomer/revisorer  Innsats, Skatteetaten
Om stillingen

Vi søker etter økonomer / revisorer som er nyutdannede eller har jobbet litt allerede. Nå har du muligheten til å bidra til å bekjempe skatte - og avgiftskriminalitet. 

Vi skal nå ansette to revisorer/økonomer i Avdeling skattekriminalitet på hver av lokasjonene: Oslo, Moss og Bergen. Her ser vi etter deg som ønsker å jobbe i Moss. Vi ser først og fremst etter deg som er nyutdannet eller har jobbet litt allerede. Det vil for alle stillingene legges til rette for felles opplæringsprogram på tvers av lokasjonene, sammen med nyansatte jurister. 

Avdeling Skattekriminalitet består av fem seksjoner som skal avdekke grov skattekriminalitet, herunder arbeidslivskriminalitet og skatteunndragelser knyttet til utlandet. Vi jobber vanligvis i team sammensatt av revisorer og jurister, men du vil også jobbe selvstendig. Hos oss vil du få anledning til å arbeide med store og kompliserte saker sammen med dyktige kolleger. Mange av våre saker anmeldes. Vi har derfor et tett samarbeid med politiet, herunder samarbeidsavtaler der våre revisorer i perioder bistår politiet i etterforskning av skatte- og avgiftssaker. Ingen av våre saker er like. Du vil derfor møte faglige utfordringer både med hensyn til planlegging og utførelse av kontroller. Det er også muligheter for medarbeidere til å spesialisere seg innen enkelte områder.

Hva går jobben ut på?

Oppgaver vil hovedsakelig være:

  • planlegging og gjennomføring av kontroller i tverrfaglige team
  • samarbeid med, og bistand til politiet og andre kontrolletater
  • deltakelse i og tilrettelegging i forbindelse med rettssaker

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Du har høyere utdanning innen økonomi, fortrinnsvis mastergrad, gjerne med spesialisering innen regnskap og revisjon. Årets masterstudenter kan gjerne også søke. Du har gjerne tilleggsfag innen IT/digitalisering. 

Du har også:

  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • god kompetanse og interesse for bruk av digitale verktøy 
  • tilleggsutdanning/erfaring innen andre fagfelt som kan være relevante for oppgaveløsningen i Skatteetaten er en fordel

Hva ser vi etter hos deg?

Du har gode samarbeidsevner og er god til å kommunisere med ulike typer mennesker i ulike situasjoner. Du er proaktiv og trives godt med å jobbe både selvstendig og i team. I tillegg er du analytisk og strukturert.

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag. Vi vektlegger også etterutdanning for våre medarbeidere.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. 
 
Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.
 
Du blir ansatt som rådgiver / skatterevisor med en årslønn mellom 570 000 og 650 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp sammen din elektroniske CV.


Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

 

Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no
2V9A1852

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
14.04.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Moss
Stillingstittel:
Revisorer/økonomer innen skattekrim
Stillinger:
2
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Bernt Ankers gate 17, 1524 Moss, Norge


Kontaktinformasjon

Wenche Johannessen
Wenche Johannessen
underdirektør