Logo Skatteetaten

Vi søker leder til gruppen for anskaffelser innen IT, personell og kompetanse  Skattedirektoratet, virksomhetsstyring
Om stillingen

Kunne du tenke deg å lede gruppen vår for anskaffelser innen IT, personell og kompetanse? Da kan du være lederen vi ser etter!

I Skatteetaten er anskaffelser et viktig strategisk virkemiddel for å bidra til å oppnå etatens mål og strategi. Vi anskaffer årlig varer og tjenester for ca. 2,6 mrd. kroner og har innført kategoristyring som et grunnleggende prinsipp for organisering av anskaffelser.

Seksjon Anskaffelser i Skattedirektoratet har ansvaret for alle anskaffelser i etaten. Vi jobber kategoribasert og samarbeider tett med ulike fagmiljøer og strategiske beslutningstagere for best mulig å dekke etatens behov for varer og tjenester.

Vår seksjon har et stort og meget godt fagmiljø med 22 svært kompetente og motiverte medarbeidere, som har det hyggelig på jobben.

Til en nyopprettet stilling søker vi nå underdirektør for gruppen IT og Personell. Som leder av denne gruppen vil du få fag- og personalansvar for 11 høyt kvalifiserte medarbeidere og du vil rapportere til seksjonssjef for Anskaffelser. Gruppen har ansvaret for de to hovedkategoriene IT og Personell og kompetanse. Dette omfatter en kontraktsportefølje bestående av blant annet IT-tjenester, infrastruktur, IT-sikkerhet, programvare, konsulenttjenester, HR-tjenester, kommunikasjonstjenester og kompetanse.

Du blir en del av et arbeidsmiljø med god kultur for deling og involvering, godt engasjement og høyde under taket. Vi hjelper og støtter hverandre i hverdagen, og er gode sparringspartnere for hverandre når det er behov for det.

Hva går jobben ut på?

Som leder vil du ha fokus på å lede og utvikle dine medarbeidere, og du må kunne omsette mål og strategier til konkrete resultater. Skatteetaten er i endring med mål om å jobbe mer smidig og datadrevet, og du vil være en viktig bidragsyter i dette arbeidet. 
 
Andre arbeidsoppgaver vil være:

 • veilede medarbeidere og videreutvikle et godt fag- og arbeidsmiljø
 • delta aktivt i seksjonens ledergruppe
 • budsjett- og økonomiansvar
 • implementere og videreutvikle kategoristyringen av anskaffelsene
 • bidra aktivt i utviklingsarbeid og legge til rette for at medarbeiderne i gruppen deltar i dette

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Vi ser for oss at du har:

 • relevant høyere utdanning på bachelor eller masternivå
 • bred erfaring med anskaffelser, og særlig innen IT, personell og kompetanse
 • god kunnskap om regelverket for offentlige anskaffelser
 • erfaring fra å lede medarbeidere, prosesser, produkter eller prosjekter
 • erfaring med kategoristyring eller en forståelse for hva dette innebærer
 • solid kommersiell forståelse og strategisk kompetanse
 • dokumenterte resultater fra tidligere jobber
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Om du har tatt utdanningen din i utlandet må den være godkjent av NOKUT/Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Vi ber om at vitnemål og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden. 

Hva ser vi etter hos deg?

For å lykkes i stillingen, ser vi for oss at du er flink til å motivere og inkludere andre.  Du har en positiv væremåte, tar gode beslutninger og er handlekraftig ved behov.
Du er resultatorientert og har gode relasjons- og kommunikasjonsevner. I tillegg har du evne til å tenke strategisk og helhetlig, og er opptatt av utvikling.

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden.  Som medlem av Statens pensjonskasse vil du nyte godt av gode pensjonsordninger og gunstige betingelser for lån. Les mer på spk.no.
 
Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.
 
Du blir ansatt som underdirektør (kode 1059), med en årslønn mellom kr 950 000 og kr 1 100 000, avhengig av dine kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes.

Verdt å merke seg før du søker
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no
2V9A0828

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
21.04.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
OSLO
Stillingstittel:
Underdirektør IT og personell
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Fredrik Selmers vei 4, 0663 OSLO, Norge


Kontaktinformasjon

Erlend Leinum
Erlend Leinum
Seksjonssjef