Logo Skatteetaten

Har du lyst til å bli en del av Norges største innkrevingsmiljø? Innkreving, Skatteetaten
Om stillingen

Hos oss får du jobbe mot norske og utenlandske skattepliktige!

Hos oss i divisjon Innkreving vil du bli en viktig bidragsyter til samfunnsoppdraget i Skatteetaten. Vår del av samfunnsoppdraget er å sørge for at pengene kommer inn til finansieringen av det fantastiske velferdssamfunnet vi har.


Vi som arbeider med Bistandsinnfordring, søker nå etter en ny kollega. En saksbehandler som ønsker å være med på reisen mot fremtiden. I tiden som kommer vil flere arbeidsoppgaver automatiseres og vi vil få mer kapasitet til komplekse oppgaver. Vi søker derfor etter deg som er lærevillig, nysgjerrig og positiv til endringer. Du blir en del av et miljø som har tverrfaglig kompetanse og du vil jobbe med andre fagmiljøer i Norge og i utlandet. Du skal jobbe i en divisjon som akkurat nå står på startstreken i programmet: fremtidens innkreving hvor vi setter brukeren i sentrum. Vi skal forenkle og forbedre prosesser som skal gjøre det enklere for brukeren å gjøre opp for seg. 

Hva går jobben ut på?

Du vil som saksbehandler hos oss bli en del av et faglig sterkt miljø og dine hovedarbeidsoppgaver vil blant annet være:

  • saksbehandle anmodninger om bistand til innkreving til og fra utlandet
  • innkreving av krav fra utlandet
  • informasjon og veiledning både internt og eksternt
  • mulighet for å delta i tverrfaglige nettverk, team og prosjekter


Helt konkret betyr dette å sende og motta anmodninger om bistand til innkreving, kreve inn krav fra utlandet. Kommunisere med kompetent myndighet i utlandet, samt kommunisere med norske og utenlandske skattytere og norske kravseiere. 

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

I denne rollen skal du samhandle både med norske og utenlandske skattepliktige, samt andre avdelinger i Skatteetaten og utenlandske myndigheter. Dette krever at du må ha meget god fremstillingsevne både på norsk og engelsk. 

Utdanning på bachelornivå innen jus, økonomi, samfunnsfag, eller annen relevant utdanning er et krav. Utdannelse fra utlandet må være godkjent av NOKUT/HK- dir. Har du i tillegg relevant erfaring er det supert, men det er ikke ett krav siden du vil få god opplæring.

Vi er inne i en digital hverdag der vi går fra manuelle oppgaver til digitale oppgaver, så god digital kompetanse er også noe som kreves i denne stillingen. Det er en fordel om du har interesse for, og god kunnskap i Excel, x- keys eller autohotkey.

Det er en fordel om du har erfaring med analysearbeid, arbeid i tverrfaglige nettverk og prosjektarbeid.


Vitnemål og attester vedlegges søknaden.

Hva ser vi etter hos deg?

  • du samarbeider og kommuniserer godt med ulike typer mennesker
  • du trives med, og evner å håndtere flere oppgaver samtidig
  • du er lærevillig, nysgjerrig og ser på automatisering av oppgaver som en mulighet
  • du arbeider raskt og selvstendig og leverer med god kvalitet

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. 
 
Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.
 
Du blir ansatt som rådgiver eller seniorrådgiver, med en årslønn mellom 584 500 og 692 400 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine. 


Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

 

Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no
2V9A1973

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
14.04.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Stavanger
Stillingstittel:
Rådgiver/seniorrådgiver Innkreving, Stavanger
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Lagårdsveien 46, 4010 Stavanger, Norge


Kontaktinformasjon

Anne Mette Verkooijen
Anne Mette Verkooijen
underdirektør
Jon Garman Aarrestad
Jon Garman Aarrestad
seniorrådgiver