Logo Skatteetaten

Spennende og utfordrende oppgaver innen digitalisering og deling av data Skatteetaten, Informasjonsforvaltning
Om stillingen

Rollen som analytiker er plassert i analysegruppen i divisjon informasjonsforvaltning. Skatteetaten har som ambisjon å bli datadrevet, og for å få bedre beslutningsgrunnlag trenger vi flere analytikere om bord.

Vi ser etter deg som kan programmering og håndtering av store datamengder, og som gjerne har erfaring med analyse av datakvalitet på registerdata. 
Kjenner du deg igjen i dette? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg

Hva går jobben ut på?

I Skatteetaten skal vi ta i bruk våre data i analyse og maskinlæring i stor skala for å bedre løse samfunnsoppdraget vårt. Vi har vi store ambisjoner om å bli enda bedre på å ta kunnskapsbaserte beslutninger basert på innsikt i data, og har det å bli datadrevet som en del av vår virksomhetsstrategi. 

Typiske arbeidsoppgaver hos oss vil være å

 • forvalte og utvikle Skatteetatens rammeverk for datakvalitet
 • analysere og dokumentere datakvalitet i Skatteetatens datakilder (skyplattform, register, fagsystem mm)
 • behandle store datasett – tilrettelegging, analyse og formidling av analyseresultat til brukere og eiere av data
 • være med å utvikle maskinlæringsmodeller
  o  som skal benyttes i løsningen av Skatteetatens samfunnsoppdrag
  o  som kan automatisere datakvalitetsarbeidet i våre datakilder
 • samarbeide med andre analytikere og fagpersoner i spennende analyseprosjekt på tvers av divisjoner

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Vi ser etter deg som har en relevant mastergrad innen f.eks. matematikk, IT, økonomi eller lignende. Internasjonale grader må være godkjent av NOKUT/HK-dir. Relevant erfaring kan kompensere for kravet til mastergrad.

I tillegg har du

 • kvantitative og analytiske ferdigheter
 • erfaring med behandling av store datamengder
 • programmeringskompetanse i SQL / Python
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne 

Det en fordel om du har erfaring med

 • skyteknologi (Azure, Amazone, Google)
 • dataforvaltning eller konkret datakvalitetsarbeid i registerdata/databaser
 • DataBricks 

Hva ser vi etter hos deg?

Du

 • er analytisk, forstår data og ser hva og hvordan data må analyseres og beskrives
 • har god formidlingsevne, og kan formidle funn og resultater tilpasset ulike målgrupper
 • du er strukturert og planlegger og gjennomfører prosjekter på en måte som gjør at andre kan sette seg inn i hvordan du løser oppgavene
 • er selvstendig, tar initiativ og ser etter nye muligheter og løsninger
 • har gode samarbeidsevner, liker samhandling med kollegaer, både i egen gruppe og andre fagmiljøer

Hvorfor skal du velge oss?

Vi i analysegruppen består av ni medarbeidere som har en variert faglig bakgrunn. Det er et inkluderende og trivelig arbeidsmiljø, med kollegaer som er flinke til å spille hverandre gode. Synes du i tillegg det høres givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Hos oss vil du få muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Vi verdsetter samarbeid og oppmuntrer til tverrfaglig arbeid med kolleger fra ulike fagområder.

Du får muligheten til å planlegge din egen arbeidshverdag og nyte fleksible arbeidsformer som sikrer en sunn balanse mellom arbeid og fritid. I tillegg tilbyr vi fleksitid, overtidsgodtgjørelse, sommertid og muligheten for trening i arbeidstiden. Vi tilrettelegger også for en hybrid arbeidshverdag som gir deg muligheten til å jobbe både hjemmefra og på kontoret. Som medlem av Statens pensjonskasse vil du nyte godt av gode pensjonsordninger og gunstige betingelser for boliglån.

Du blir ansatt som seniorrådgiver med en årslønn mellom kr 700 000 – kr 900 000 avhengig av dine kvalifikasjoner.

Verdt å merke seg før du søker

Utfyllende CV: Vi verdsetter dine erfaringer og kompetanse høyere enn din evne til å skrive en jobbsøknad. Det er derfor fint om du sender oss en god og beskrivende CV som fremhever dine kvalifikasjoner for stillingen. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.

Omvendt referansesjekk: For å sikre at du føler deg trygg i valget om å jobbe hos oss, tilbyr vi en omvendt referansesjekk. Dersom du er aktuell for stillingen vil du få tilbud om å kontakte noen av våre medarbeidere, slik at du kan stille de spørsmålene du måtte ønske, for finne ut om vi er en god match.

Mangfold og likestilling: Vi er for mangfold, likeverd, og likestilling. Vi oppfordrer kandidater med hull i CV-en, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn til å informere oss ved søknad for muligheten til positiv særbehandling.

Offentlig søkerliste: Vær oppmerksom på at navnet ditt vil vises på en offentlig søkerliste når du søker jobb hos oss. Du kan be om å bli unntatt fra denne listen ved å gi en begrunnelse, og vi vil vurdere din forespørsel nærmere.

Bakgrunnssjekk: Vi benytter leverandøren Semac for bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater.

 

Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


2V9A2002

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
15.04.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
OSLO
Stillingstittel:
Analytiker
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Fredrik Selmers vei 4, 0663 OSLO, Norge


Kontaktinformasjon

Andreas Olden
Andreas Olden
fung. underdirektør