Logo Skatteetaten

Bli vår nye klarspråksrådgiver! Skatteetaten, Brukerdialog
Om stillingen

Kan du trylle fram klare og brukervennlige tekster - uten å miste de juridiske og faglige nyansene? Engasjerer du deg for klarspråk og ønsker å bidra til sømløse brukeropplevelser? Da kan dette være jobben for deg! 

Vi styrker etatens satsing på klarspråk og utvider teamet med en ny klarspråksrådgiver. Kontorsted er Bodø eller Trondheim, og du vil bli en del av et fagsterkt, lite team med høy gjennomføringskraft. 

Hva går jobben ut på?

I denne jobben skal du sikre et klart, korrekt og brukertilpasset språk i etatens tekster, spesielt i brev og store utsendelser som skal nå mange mennesker. Du vil delta aktivt i organisering og utvikling av etatens språkarbeid, og du vil samarbeide med fagmiljøer fra alle deler av etaten. Teamet du blir en del av har et særskilt ansvar for å videreutvikle språkkulturen i etaten, og skape engasjement for klart språk i intern og ekstern kommunikasjon.

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

For å lykkes i denne jobben må du ha:

 • utdanning fra universitet eller høyskole på minimum bachelornivå, fortrinnsvis i klart språk. Relevant utdanning innen kommunikasjon, innholdsdesign eller lignende er også aktuelt
 • svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk
 • stor interesse for og kunnskap om klarspråk og innholdsproduksjon
 • svært god kompetanse i Microsoft 365 og digital samhandling

Vi ønsker gjerne at du har erfaring med:

 • endrings- og innføringsarbeid, gjerne i store organisasjoner
 • prosjekt- og prosessarbeid
 • brukertesting

Hva ser vi etter hos deg?

Vi ser etter deg som elsker å jobbe med tekstforbedring og utvikling av språkkompetanse!

 • Du er faglig trygg, nysgjerrig og finner lett de gode løsningene når det dukker opp en utfordring.
 • Du har pågangsmot, er ansvarsbevisst og jobber effektivt.
 • Du evner å sette deg inn i detaljer, men er samtidig god til å løfte blikket og se de store linjene og sammenhengene.

I tillegg:

 • Du er en skikkelig lagspiller som bidrar til at både du og dine kollegaer opplever faglig utvikling, arbeidsglede og high-five-stemning på jobb. 

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som rådgiver/seniorrådgiver, med en årslønn mellom 570 000 og 800 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine.


Verdt å merke seg før du søker


Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


Trondheim, kontor

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
20.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Trondheim, Bodø
Stillingstittel:
Rådgiver klarspråk
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Holtermanns v. 1, 7030 Trondheim, Norge

Moloveien 20
8003 Bodø
Norge
Åpne veibeskrivelse

Kontaktinformasjon

Tove Nilsson
Tove Nilsson
underdirektør i Bodø
Tove Aune-Storsand
Tove Aune-Storsand
underdirektør i Trondheim