Logo Skatteetaten

Vi søker jurist med interesse for store konsern, skatt og merverdiavgift  Innsats, storbedrift
Om stillingen

Vi ser etter deg som har lyst til å lære om storbedrift og som ønsker å tilegne deg ny kompetanse sammen med andre dyktige kollegaer 

Avdeling storbedrift har ansvaret for å håndtere de største konsernene i Norge.  Alle konsern med samlet omsetning over 1 milliard er lagt til storbedriftsavdelingen.  

Hos oss får du jobbe sammen med engasjerte og kompetente kollegaer i et tverrfaglig miljø. Gruppen har ansvar for en rekke store konsern innen flere bransjer, og har i tillegg et landsdekkende ansvar for alle samvirkeforetakene og boligbyggelagene. Arbeidsmetodikken vår innebærer at vi er tett på skattepliktige og rådgiverne, og veiledning og kontroller er viktige virkemidler hos oss. 

Selv om det er en fordel, behøver du ikke å ha lang erfaring fra arbeid med skatt eller merverdiavgift, da du vil få god opplæring av dyktige kollegaer. Det viktigste for oss er at du er motivert til å utvikle egen kompetanse og påvirke etterlevelsen i et viktig segment. 

Vi holder til i Stavanger og Steinkjer og stillingen legges til en av disse lokasjonene. Angi i din søknad hvilket kontorsted som kan være aktuelt for deg. Begge kontorlokalene har kort avstand til offentlig kommunikasjon. Det er også parkeringsplasser for ansatte ved kontorene. 

Har du lyst til å vite mer om stillingen? Ring gjerne underdirektør Gro Stangeland på tlf. 971 90 526. 

Hva går jobben ut på?

  • veiledning og kontroll av selskaper med kompliserte og sammensatte skatte- og avgiftsforhold, selskapsskatt og merverdiavgift    
  • utarbeidelse av forhåndsuttalelser og vedtak 
  • dialog med skattepliktige selskaper og deres representanter 
  • bidra til utarbeidelse av risikovurderinger av bransjer og av konsern 
  • delta i utredninger og høringer knyttet til nytt regelverk 
  • bistå ved rettssaker 

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

  • du har juridisk embetseksamen/master i rettsvitenskap med gode resultater 
  • det er en fordel om du har erfaring fra arbeid med skatt, merverdiavgift og skatteforvaltning 
  • det er en fordel om du også har regnskapsforståelse  
  • erfaring med og interesse for bruk av digitale arbeidsverktøy  

Vi oppfordrer nyutdannede til å søke, også du som er ferdig utdannet jurist våren 2024. 

Vi ber om at vitnemål og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden. Internasjonale grader må være godkjent av NOKUT/Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. 

Hva ser vi etter hos deg?

For å lykkes i stillingen hos oss må du kunne samarbeide godt både internt og med eksterne. Du må derfor være flink til å uttrykke deg skriftlig og muntlig, både på norsk og engelsk.  Du er strukturert, fleksibel og har god leveranseevne. Vi ser etter deg som er nysgjerrig og som liker å løse sammensatte og kompliserte problemstillinger i samspill med andre. Du liker å kartlegge og analysere faktiske forhold, tenker helhet og er resultatorientert i oppgaveløsningen.   

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som skattejurist (kode 1413) fra kr 570 000 - 650 000, eller seniorskattejurist (kode 1501) fra kr 650 000 - 950 000, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. De første seks månedene regnes som prøvetid.  

Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no
Stavanger

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
20.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Stavanger, Steinkjer
Stillingstittel:
Jurist store konsern
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Lagårdsveien 46, 4010 Stavanger, Norge

Statens Hus Steinkjer
Strandvegen 38
7713 Steinkjer
Norge
Åpne veibeskrivelse

Kontaktinformasjon

Gro Stangeland
Gro Stangeland
underdirektør