Rådgiver / Seniorrådgiver / Spesialbibliotekar Avdeling Tilvekst og kunnskapsorganisering, NasjonalbiblioteketOm stillingen

Vi har ledig en fast 100% stilling tilknyttet Nasjonalbibliotekets arbeid med pliktavlevering.

Nasjonalbiblioteket har digitalisert mer eller mindre alle bøker som er gitt ut i Norge. Mange av dem er fritt tilgjengelige i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek, og enda flere er tilgjengelige under bestemte vilkår. Vi er nå i gang med å gjøre det samme med alle norske tidsskrifter og aviser, og alt av norsk radio, TV, film og musikk. Det som gjør dette mulig, er ordningen med pliktavlevering.

Pliktavleveringsloven sier at alle som gir ut allment tilgjengelige publikasjoner skal levere eksemplar til Nasjonalbiblioteket, slik at materialet kan gjøres tilgjengelig for forskning og dokumentasjon. Vi har de siste årene bygget flere nye produksjonsløyper for å håndtere digital pliktavlevering, og vi har fokus på tverrfaglig samarbeid for å finne de beste løsningene.

Vi søker nå etter en person som kan ta kontakt med utgivere rundt om i Norge og informere om pliktavlevering, slik at vi kan få samlet inn alle norske utgivelser, og dermed ta vare på den norske kulturarven også for kommende generasjoner.

Du vil inngå i et sterkt fagmiljø med engasjerte medarbeidere, som også liker å være sosiale og ha det artig på jobb. Seksjonen vår har 25 ansatte, som alle jobber med pliktavlevering: bøker, tidsskrifter, aviser, nettdokumenter og annet. Vi samarbeider også tett med tverrfaglige utviklingsteam på Nasjonalbiblioteket.

Dersom dette høres interessant ut for deg og du i tillegg har engasjement, gode kommunikasjonsevner og pågangsmot, så hører vi gjerne fra deg.

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
19.05.2024
Arbeidsgiver:
Nasjonalbiblioteket
Sted:
Mo i Rana
Stillingstittel:
Rådgiver / Seniorrådgiver / Spesialbibliotekar
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100

Arbeidsoppgaver

* Informasjonsarbeid, dialog og samarbeid med leverandører
* Mottak og registrering av pliktavlevert materiale
* Deltakelse i utviklingsarbeid når det gjelder pliktavlevering av forskjellige typer materiale kan bli aktuelt

Kvalifikasjoner

* Utdanning på minimum bachelornivå innenfor relevante fagfelt. Aktuelle fagfelt kan være medievitenskap, samfunnsvitenskap, informatikk, bibliotek eller arkiv.
* Lang relevant erfaring kan erstatte kravet om høyere utdanning.
* Erfaring med kundebehandling og brukerkontakt vektlegges
* Svært gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
* En bred samfunns- og kulturinteresse, og forståelse for NBs samfunnsoppdrag
* God IT-kompetanse
* Må beherske norsk og engelsk meget godt, skriftlig og muntlig
* Personlige egenskaper vil bli tillagt stor vekt

Personlige egenskaper

* Engasjert
* Strukturert og med god gjennomføringsevne
* Gode evner til å skape og vedlikeholde profesjonelle nettverk
* Løsningsorientert og initiativrik
* Positiv og omstillingsdyktig

Vi tilbyr

En spennende og selvstendig jobb hvor du får mulighet til å bidra til et meningsfullt samfunnsoppdrag.
Et godt arbeidsmiljø med gode kollegaer.
En fleksibel jobbhverdag hvor du får gode muligheter til å legge opp din egen arbeidsdag.
Fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver/spesialbibliotekar avhengig av kvalifikasjoner. Aktuell lønnsplassering er fra kr. 570.000-620.000 For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes.
Medlemskap i Statens Pensjonskasse.


Adresse: Finsetveien 2, 8624 Mo i Rana, Norge


Kontaktinformasjon

Malin Prytz
Malin Prytz
seksjonsleder
E-post: malin.prytz@nb.no
Spørsmål om søknad og CV
Spørsmål om søknad og CV
E-post: personal@nb.no

Om arbeidsgiveren

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har ca. 600 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.


NB Rana høstfasade