Logo Skatteetaten

Er du en teknologiinteressert økonom og vil jobbe med økonomiske data? Teknologiinteressert økonom, Skatteeteaten
Om stillingen

Vi søker en engasjert, nysgjerrig og teknologisk interessert medarbeider som vil være med å forme et datadrevet miljø innen økonomi og regnskap. Kom og bli en del av vårt team!

I seksjon økonomi er vi 19 medarbeidere og vår kjerneoppgave er å forvalte og utvikle landsdekkende tjenester innenfor regnskap og økonomi for Skatteetaten. Vi har ansvar og oppgaver for økonomidata på etatens data- og analyseplattform. Vi jobber nå med å etablere styringsinformasjon på denne plattformen.

Hva går jobben ut på?

Du får være med å utvikle og etablere ulike løsninger for strukturering og fremstilling av styringsinformasjon ved hjelp av data- og analyseplattformen. Her får du mulighet til å jobbe både med utviklingsoppgaver og driftsoppgaver knyttet til seksjonens fagområder. Du er med å bidra til å bygge opp et robust og datadrevet miljø i vår seksjon.

Andre oppgaver:

 • utforske og iverksette nye måter for å jobbe smartere og mer effektivt på
 • være superbruker på Microsoft Office 365 og delta i superbrukernettverk
 • være sparringspartner og dele kompetanse til seksjonen i forhold til teknologiske løsninger

Du vil også delta i avdelingens teknologiteam som er under etablering. Teamet skal øke vår kompetanse på digitale verktøy og identifisere prosess og oppgaver som er egnet til utvikling.

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Du trenger ikke å ha IT-bakgrunn, men må ha interesse og nysgjerrighet for å utnytte verktøy og forstå data og bruken av disse i en virksomhet.

Du har

 • noe kunnskap og/eller erfaring fra modellering og visualisering av data, f.eks. presentert data i et BI-verktøy
 • noe databasekunnskap eller noe grunnleggende innsikt i enkel programmering
 • god erfaring og kompetanse på bruk av digitale arbeidsverktøy
 • erfaring med bruk av Power Plattform er en fordel
 • noe erfaring med prosess- og/eller prosjektledelse er en fordel
 • gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig

Det er også en fordel om du har forståelse for forretningsprosesser og økonomistyring, og hvordan teknologi kan bidra til å understøtte økonomioppfølging og rapportering internt i en virksomhet.

Du har relevant høyere utdanning innen økonomi eller annen fagkrets som er relevant for stillingen. Internasjonal utdanning må være godkjent av NOKUT/Hk.dir

Hva ser vi etter hos deg?

 • gode samarbeidsegenskaper og evne til å bygge gode relasjoner og nettverk
 • strukturert og en pådriver, med evne til å følge opp både store og små oppgaver
 • trives med en arbeidshverdag med flere baller i lufta samtidig
 • løsningsorientert og ser muligheter i sammen med andre
 • tar initiativ, er selvgående og utholdende i prosesser
 • nysgjerrig og liker å lære

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som rådgiver eller seniorrådgiver, med en årslønn mellom 600 000 og 800 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine.
Synes du dette virker spennende eller er det noe du lurer på etter å ha lest denne annonsen? Trenger du mer informasjon om stillingen eller om oss? Da er det bare å ringe Vigdis Lien Lauten på telefon 913 46 098 - jeg gleder meg til å prate med deg!

 

Verdt å merke seg før du søker

Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.  


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


Team

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
20.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Lillehammer
Stillingstittel:
Er du en teknologiinteressert økonom og vil jobbe med økonomiske data?
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Elvegata 19, 2609 Lillehammer, Norge


Kontaktinformasjon

Vigdis Lien Lauten 2
Vigdis Lien Lauten 2
seksjonssjef