Logo Skatteetaten

Bli jurist hos oss, og utforsk merverdiavgift i et dynamisk team i Kristiansund Brukerdialog, Skatteetaten
Om stillingen

Skatteetaten i Kristiansund søker etter en jurist som blir en del av vårt spennende tverrfaglige kompetansemiljø innen merverdiavgift.

Vår gruppe i Kristiansund ser etter en ny kollega som vil være en del av vårt spennende kompetansemiljø. Vi er til sammen 17 jurister og økonomer som jobber i tverrfaglige team med oppgaver knyttet opp mot merverdiavgiftskompensasjon. Hvis du har juridisk utdannelse, er nytenkende og har god gjennomføringsevne – kan du være medarbeideren vi søker etter.

Det som kjennetegner oss, er at vi er stolte av å kunne bidra til samfunnsoppdraget vårt, og til å sikre god kvalitet og etterlevelse. I tillegg er vi veldig opptatt av å være fleksible og utvikle oss - både faglig, digitalt og måten vi jobber på. Vi har et helhetlig blikk på merverdiavgiftsområdet, og jobber risikobasert for å sørge for god etterlevelse på fagområdet. Vil du bli en del av vårt fagmiljø?

Du vil bli en del av et team med høy faglig kompetanse innenfor et rettsområde med økende aktualitet. Som de eneste i landet har vi et nasjonalt ansvar innen merverdiavgiftskompensasjonsordningen for kommuner, fylkeskommuner m.v..

Kollegaen vi ser etter, trives med å jobbe sammen med andre, da vi har et stort fokus på å dele kunnskap og lære av hverandre. Du får utfordret deg selv på sammensatte problemstillinger innen juss og økonomi. Du får også selvstendig ansvar for oppgavene dine, som vil være varierte. Ellers ser vi for oss at du er en positiv og nysgjerrig person, som liker å lære og utvikle deg.

Du kan være nyutdannet eller ha lang erfaring. Vi har oppgaver tilpasset alle kompetansenivå.

Arbeidssted er Kristiansund, men Molde kan vurderes som alternativt kontorsted. 

Er du fortsatt usikker på om dette er jobben for deg? Ta gjerne kontakt med en av våre kontaktpersoner for mer informasjon.

Hva går jobben ut på?

 • vurdering av juridiske problemstillinger knyttet til fagområdet
 • besvare juridiske henvendelser
 • skrive vedtak i kontrollsaker
 • klagebehandling
 • kvalitetssikring
 • veiledningsarbeid internt og eksternt
 • forbedringsarbeid med sikte på effektivisering av arbeidsoppgavene
 • bidra til videreutvikling av det gode fagmiljøet i gruppen

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Du må ha:

 • dokumentert master i rettsvitenskap eller juridisk embetseksamen, men du kan også søke om du ikke har fått dokumentasjonen på mastergraden enda. Utenlandske grader må være godkjent av NOKUT / HK-dir.
 • god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk
 • god kunnskap om juridisk metode
 • gode kommunikasjonsegenskaper

Det er en fordel om du også har:

 • dokumentert erfaring innen forbedringsarbeid
 • relevant erfaring fra skatterett
 • erfaring innen offentlig forvaltning
 • kjennskap til merverdiavgiftslovgivningen
 • kompetanse innen juridisk metode
 • gode digitale ferdigheter
 • erfaring med å jobbe i team

Hva ser vi etter hos deg?

Vi ønsker oss en person som

 • jobber selvstendig, men er drevet av resultater som skapes i samspill med andre
 • motiveres av endring, er løsningsorientert og tar initiativ til forbedring
 • er strukturert og effektiv fordi du vil jobbe med tidsfrister
 • er faglig nysgjerrig og utviklingsorientert
 • har godt humør og er opptatt av å skape gode relasjoner til de rundt deg

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag. Vi er opptatt av at du som jurist får utviklet deg hos oss. 

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som rådgiver / seniorrådgiver / skattejurist / seniorskattejurist, med en årslønn mellom 580 000 og 850 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine.


Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


bygg

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
27.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Kristiansund
Stillingstittel:
Jurist innen mva
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Skatteetaten Kristiansund, Industriveien 7, 6517 Kristiansund, Norge


Kontaktinformasjon

Eli Lossius Grødal
Eli Lossius Grødal
underdirektør
Maria Simonsen
Maria Simonsen
seniorskattejurist