Logo Skatteetaten

Liker du å jobbe med mennesker og utvikling? Skatteetaten, Innkreving
Om stillingen

Da kan dette være jobben for deg! Vi er på jakt etter en erfaren og strategisk tenkende person med en sterk evne til å drive prosesser.

Det skjer mye spennende i Skatteetaten og divisjon innkreving for tiden. Skatteetaten leder Fremtidens innkreving som er et sjuårig program for digital transformasjon av statlig innkreving. Dette er et av de største digitaliseringsprogrammene som gjennomføres i offentlig sektor. Vi ser derfor etter deg som brenner for å jobbe med prosessledelse, leder- og medarbeiderutvikling og kan levere på organisasjonens behov for strategisk HR-støtte.

Din erfaring og ekspertise vil være avgjørende for å støtte våre ledere og bidra til å forme organisasjonens fremtid.

Du vil bli en del av et dynamisk team med allsidig og omfattende kompetanse. Vi jobber både spesialisert og på tvers av fagområder for å oppnå våre mål.

Er du klar til å bli med oss på denne spennende endringsreisen? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Hva går jobben ut på?

Arbeidsoppgavene vil i stor grad være knyttet til strategiske utviklingstiltak på HR feltet, men rådgivning og veiledning på hele HR området må påregnes. Du vil være en nøkkelperson for å initiere og lede strategiske HR-prosesser. Dette inkluderer å arbeide tett med ledelsen for å formulere og implementere HR-strategier som samsvarer med organisasjonens overordnede mål. Divisjonen skal ta sine beslutninger basert på fakta. Du må derfor kunne utarbeide gode diskusjon- og beslutningsgrunnlag for ledelsen basert på data og analyser. 

Din nærmeste leder vil være HR-leder i divisjon innkreving, og du vil jobbe nært sammen med det øvrige HR-miljøet både i divisjonen og i etaten gjennom en matrisemodell. Videre vil du samarbeide tett med divisjonens ledelse og andre fagmiljøer, samt delta i samarbeid med andre enheter i Skatteetaten. 

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Vi søker deg som har en mastergrad innenfor HR, lederutvikling, endringsledelse, strategi, psykologi eller lignende. Utenlandsk grad må være NOKUT/HK- dir. -godkjent. Lang relevant erfaring fra HR kan kompensere for utdanningskravet. Videre ser vi for oss at du har:

  • erfaring med strategisk HR og organisasjonsutvikling i komplekse virksomheter
  • erfaring fra leder- og medarbeiderutvikling og/eller strategisk kompetanseutvikling
  • erfaring med å fasilitere og drive prosesser
  • evne til å tilnærme deg komplekse problemstillinger på en analytisk og strukturert måte
  • teknologisk forståelse og er vant til å bruke digitale verktøy i din arbeidshverdag
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Hva ser vi etter hos deg?

I Skatteetaten har vi tre leveregler; Folk - Fart - Felleskap.

Vi ser derfor etter deg som har engasjement for folk, du kommuniserer godt, evner å bygge relasjoner og får tillit hos de du omgås. Du liker fart, har høy gjennomføringskraft, og du evner å løse komplekse utfordringer i fellesskap med andre.

For å trives og lykkes i denne stillingen er det viktig at du er utviklingsorientert, og ser etter muligheter og forbedringer i hverdagen. 

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. 
 
Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.
 
Du blir ansatt som seniorrådgiver, med en årslønn mellom 720 000 og 850 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine. Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Verdt å merke seg før du søker
Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.  


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no
Innkreving - Trondheim

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
26.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Trondheim
Stillingstittel:
HR- partner
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Holtermanns v. 1, 7030 Trondheim, Norge


Kontaktinformasjon

Linn Marit Remmem
Linn Marit Remmem
Seksjonssjef
E-post: linnmarit.remmem@skatteetaten.no