Logo Skatteetaten

Vi trenger utviklere til Norges største utviklingsprosjekt! Skatteetaten, IT
Om stillingen

Hvis du har erfaring som utvikler og vil bidra inn i noen av Norges største digitaliseringsprosjekt kan dette være en gyllen anledning. Vi har flere nye team som sammen skal sørge for utvikling av tjenester knyttet til f.eks. Fremtidens innkreving eller global skattereform.

Skatteetaten fortsetter den store digitaliseringen og trenger flere flinke utviklere til å bringe oss videre. Det gir deg spennende muligheter for å se offentlig IT-utvikling i en større sammenheng som kan få store nytteeffekter for samfunnet, brukerne og det offentlige. Hos oss kan du bli en del av et av Norges største IT-miljø med over 1000 ansatte. Vi tar i bruk det siste og nyeste på teknologifronten, og vi har allerede satt de første løsningene i produksjon på Azure.

Hvem er du?

Vi ser etter deg som sammen med andre i teamet gyver løs på kompliserte fagområder og problemstillinger for å lage gode løsninger. Du må ha kunne tilegne deg en helhetsforståelse av løsningen og hvordan den spiller sammen med både interne og eksterne komponenter og brukere. Vi ønsker et team som støtter hverandre i prosessen, deler av sine erfaringer og spiller hverandre gode.

Du er javabasert utvikler, vet hvordan teknologien fungerer og mestrer verktøy, metode, programvare og andre virkemidler som er nødvendige for å levere. Ikke minst evner du å skape god dialog og et godt samarbeid med de rundt deg – både i teamet selv, men også ut over eget team med andre miljøer.

Hva går jobben ut på?

 • være javautvikler i et tverrfaglig team
 • utvikle mikrotjenestekomponenter
 • gjøre testdrevet utvikling, lettbent og smidig
 • bidra til å bygge endringsdyktige løsninger og arkitektur
 • sammen med teamet jobbe for kontinuerlig forbedring av systemer og måten vi jobber på
 • sammen med dine kollegaer ta ansvar for at vi følger etatens målbilde og arkitekturkrav

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

 • høyere relevant utdanning på bachelor- eller masternivå. Relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • betydelig erfaring som utvikler med f.eks. Java eller Kotlin  
 • relevant erfaring fra systemutviklingsprosjekter eller forvaltning ved bruk av smidig metodikk
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Det er en fordel om du også har, men ikke et krav.

 • erfaring fra store, kompliserte prosjekter innenfor offentlig sektor
 • relevant erfaring fra utarbeidelse av applikasjons/løsningsarkitektur
 • erfaring med skyløsninger som AWS og Azure
 • kjennskap til Cloud Native, mikrotjenester, containere, PaaS og Kubernetes
 • erfaring med utvikling av ERP-løsninger, reskontro/regnskap

Hva ser vi etter hos deg?

 • du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner på tvers av fagområder og tror på at vi sammen oppnår de beste resultatene
 • du setter deg raskt inn i kompliserte fagområder, nye problemstillinger og ser løsninger på tvers
 • du har pådriver-gen, er initiativrik og selvdreven

Hvorfor skal du velge oss?

 • svært hyggelige og dyktige kollegaer som støtter hverandre og gjør hverandre gode
 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle systemer og løsninger
 • utfordrende oppgaver i store og kompetente fagmiljøer
 • veiledning og støtte sånn at du utvikler deg, mestrer dine oppgaver og trives
 • kompetanseutvikling, både egenutvikling, og gjennom etatens egne fagforumer
 • fleksitid, betalt overtid og trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger

Du blir ansatt som rådgiver/overingeniør eller seniorrådgiver/senioringeniør med en årslønn mellom kr 690 000 og 910 000 avhengig av kvalifikasjonene dine. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.  Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om noe hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


Hyggelig "teamwork" SkD

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
20.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Oslo
Stillingstittel:
Erfarne utviklere - Oslo
Stillinger:
3
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Fredrik Selmers vei 4, 0663 Oslo, Norge


Kontaktinformasjon

Lena Nydahl
Lena Nydahl
underdirektør
E-post: lena.nydahl@skatteetaten.no