Logo Skatteetaten

Vil du være med å levere de mest synlige tjenestene i det offentlige Norge? IT
Om stillingen

Skatteprosessen er vår fellesbetegnelse for skattetjenestene vi leverer til det norske folk. Det inkluderer blant annet skattekortet, skattemeldingen, skatteoppgjøret og skattelistene. Dette er tjenester som sikrer vårt velferdssamfunn, og er noen av de mest synlige tjenestene i det offentlige Norge. Med nesten 1.500.000 utviklingstimer årlig er Skatteetaten en av landets største arbeidsgivere innen programvareutvikling. Vi utvikler og drifter IT-løsninger som brukes av hele Norges befolkning. Vi er stadig på jakt etter dyktige teknologer og denne gangen en leveranseansvarlig for skatteprosessen!  

Hva vil det si å være leveranseansvarlig hos oss? 
I seksjonen er vi i dag 13 tverrfaglige utviklingsteam fordelt på ulike fagområder i Skatteprosessen. Teamene jobber smidig, og har ansvar og myndighet for sine oppgaver, både utvikling og produksjon.  

Vi ønsker oss en leveranseansvarlig som skal inngå i gruppen "skatt prosesser og leveranser". Denne gruppen skal sikre at skatteprosessen videreutvikles som et helhetlig produkt, både teknisk og funksjonelt. Som leveranseansvarlig vil du få et spesielt ansvar for skatteprosessens leveranser, spesielt de som krever et samarbeid mellom flere team i en produktorientert organisasjon. 

Vi tror at denne rollen vil passe godt for deg som liker å jobbe i skjæringspunktet mellom IT og fag, og som liker å ha oversikt og struktur. Du fordyper deg ikke nødvendigvis i de tekniske detaljene, men har god teknologiforståelse, slik at du kan kommunisere godt med utviklingsteamene. Vi tror at erfaring som prosjektleder, teamleder eller en annen lederrolle knyttet til smidig utvikling vil være en fin bakgrunn for denne rollen. 

Hva går jobben ut på?

Noen av oppgavene til leveranseansvarlig: 

 • ansvaret for seksjonens største leveranser, og følge opp og rapportere status på disse 
 • vedlikeholde skatteprosessens leveranseplan i Jira Portfolio for å holde en felles oversikt over de største leveransene 
 • bistå teamledere i felles planlegging for leveranser som krever utvikling i flere team 
 • ansvar for prosessene rundt planlegging og gjennomføring av de store leveransene som skattemelding og skatteoppgjør 
 • inngå i et team sammen med IT produkteier skatteprosessen, prosessansvarlig, testleder, produksjonsansvarlig og tekniske arkitekter, og lede ulike prosesser som omfatter flere team og grupper i skatteprosessen 

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

 • høyere relevant utdanning på minimum bachelornivå. Særlig relevant erfaring kan kompensere for kravet til utdanning 
 • erfaring med leveransestyring innenfor IT-utvikling- og driftsprosesser, fortrinnsvis fra større organisasjoner 
 • ha ledet og sikret gjennomføringen av IT-leveranser innenfor smidig produktutvikling 
 • erfaring i å jobbe i grenselandet mellom forretning og IT, og forstå sammenhengen mellom IT-tekniske løsninger og forretningsprosesser 
 • fordel med kjennskap til IT-løsninger med en arkitektur basert på mikro-tjenester 
 • du må kunne formulere deg godt på norsk, både muntlig og skriftlig. 

Hva ser vi etter hos deg?

Vi ser etter deg som: 

 • motiveres av å jobbe med samfunnskritiske tjenester 
 • trives med å skape resultater sammen med andre, og som liker å ta ledelsen i prosesser 
 • har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner 
 • er leveranseorientert og opptatt av å nå felles mål 
 • ser etter muligheter for å forbedre prosesser og samspill rundt leveransestyringen 

Personlig egnethet vil vektlegges. 

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som seniorrådgiver med lønn fra kr 700.000-950.000 avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kan noe høyere lønn vurderes. Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt. 


Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


2V9A1865

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
20.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Oslo
Stillingstittel:
Leveranseansvarlig
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Fredrik Selmers vei 4, 0663 Oslo


Kontaktinformasjon

Astrid Nyeng
Astrid Nyeng
underdirektør