Logo Skatteetaten

Er du vår nye testansvarlig? IT
Om stillingen

Vil du bruke kompetansen din på systemer som virkelig gjør en forskjell i samfunnet? Liker du å samarbeide tett med utviklere og fagressurser for å levere løsninger med god kvalitet? Har du teknisk kompetanse og interesse for test, testmetode og testteknikker? Er du en initiativtaker som koser deg med faget og samtidig verdsetter sosialt samhold og arbeidsmiljø høyt? Da vil vi ha med deg på laget.

 

Hvem er vi?
Gruppen vår består av rundt 20 flinke folk som jobber med forvaltning og videreutvikling av løsninger knyttet til A-ordningen. A-ordningen er en samordnet måte for arbeidsgivere å digitalt rapportere opplysninger om inntekt og ansatte til NAV, SSB og Skatteetaten. Opplysningene danner grunnlaget for bedre tjenester til borgere fra både offentlig virksomhet og privat næringsliv, og det er Skatteetaten som forvalter ordningen på vegne av de andre etatene.

A-ordningen trådte i kraft 1. januar 2015 og vi er nå midt oppe i et moderniseringsløp der våre to forvaltningsteam jobber tett sammen med en prosjektorganisasjon for å løfte oss over fra klassisk Java kjøretidsmiljø og OpenShift til sky. Vi utvider stadig porteføljen vår og trenger å styrke oss med flere dyktige kollegaer.

Som testansvarlig hos oss blir du en del av ett eller flere utviklingsteam og har ansvar for at hele teamet bidrar i testarbeidet. Din hovedoppgave blir å være prosessdriver for en god og effektiv testprosess som ivaretar våre testbehov. Du får en viktig rolle med å spesifisere behov for testmiljø og testdata og sørge for at utviklings- og testprosessen skjer på syntetiske og/eller anonymiserte testdata. I tett samarbeid med utviklerne og fagressurser skal du sørge for at vi har gode tester og leverer systemer som ivaretar det skattefaglige regelverket. Vi jobber smidig i henhold til etatens metodeverk og har hyppige leveranser. Dette krever effektive testprosesser og du vil være sentral i vårt arbeid med å bygge kompetanse og øke graden av automatisert testing.

Hva går jobben ut på?

 • ta ansvar for at teamet har en god og effektiv testprosess som jevnlig forbedres og oppdateres
 • bidra til at hele teamet leverer god kvalitet gjennom risikobasert testing
 • bidra til å sikre at komponenter og applikasjoner levert fra teamet er i overensstemmelse med de funksjonelle og ikke-funksjonelle behovene/kravene
 • bistand i gjennomføring av tester vil også være nødvendig
 • bidra i arbeidet med å spesifisere behovet for syntetiske testdata
 • være en koordinator i teamets testarbeid og samarbeide på tvers av ulike miljøer internt i IT og med forretning
 • være med å videreutvikle Skatteetatens kompetansemiljø for testansvarlige

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

 • høyere utdanning innen IT eller annen relevant utdanning. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • testfaglig kompetanse, gjerne en eller flere testsertifiseringer
 • grunnleggende kunnskap om testautomatisering på ulike testnivå
 • erfaring med planlegging og etablering av funksjonelle og ikke-funksjonelle tester
 • gode skriftlige og muntlige kommunikasjons- og formidlingsevner på norsk

Det er en fordel med kompetanse innenfor flere av disse områdene:

 • god teknisk forståelse
 • erfaring fra smidige systemutviklingsprosjekter
 • erfaring fra store, kompliserte prosjekter innenfor offentlig sektor
 • erfaring med test av integrasjoner i komplekse systemlandskap
 • erfaring med testkoordinering av leveranser fra ulike utviklingsteamerfaring med test av ikke-funksjonelle krav
 • erfaring med Confluence, Jira, XRay, XML, XSD, SQL, JSON
 • erfaring med verktøy som Postman, Selenium eller Playwrite
 • Kunnskap om universell utforming og WCAG krav

Hva ser vi etter hos deg?

I tillegg til relevant utdanning, erfaring og kompetanse legger vi stor vekt ved dine personlige egenskaper. Vi søker deg som er nysgjerrig, har en analytisk tilnærming til og evne til å raskt sette deg inn i nye problemstillinger. Du er en initiativtaker, som liker å ta ansvar og være en pådriver. Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, bidrar positivt til arbeidsmiljøet og ønsker å være en del av et miljø som er preget av samhold, kreativitet, raushet, stolthet og dyktige kollegaer. Du er klar for å yte det lille ekstra når det trengs og evner å heve blikket, se sammenhenger og helhet også når det er hektisk rundt oss. Du setter kvalitet høyt og vil bidra til at vi klarer å nå de målene vi setter oss.

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som overingeniør eller seniorrådgiver/senioringeniør og får en brutto årslønn fra kr 650 000 – kr 910 000 avhengig av kvalifikasjonene dine. Stillingen har 6 måneders prøvetid. For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere å gi noe høyere lønn enn dette.

 

Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


2V9A1550

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
22.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Oslo
Stillingstittel:
Testansvarlig
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Fredrik Selmers vei 4, 0663 Oslo


Kontaktinformasjon

Adaocha Anna Odu
Adaocha Anna Odu
underdirektør