Logo Skatteetaten

Nyutdannet eller har noe erfaring, og ønsker å være med på å drifte og videreutvikle våre databaser? IT
Om stillingen

Vi søker en ny medarbeider som kan inngå i teamet med ansvar for drift og videreutvikling av PostgreSQL (OpenSource) og Oracle databaser!

Vi er en av de største IT-organisasjonene i Norge og er ledende i offentlig sektor. Noen av landets beste databaseadministratorer jobber hos oss, og nå har du sjansen til å være med i denne gruppen! Vi er faglig ansvarlige for de aller fleste av Skatteetatens databaser både OnPrem og i Skyen, teknisk drift og installasjon, feilretting, tuning og database-sikkerhet.

Høres det spennende ut? Det synes vi også!

Hva går jobben ut på?

I denne stillingen får du muligheten til å jobbe med drift av moderne, fremtidsrettede databaser og driftsverktøy, for å kunne levere tilnærmet 100 % oppetid, 24/7 for våre tjenester. I hovedsak blir arbeidsoppgavene dine følgende:

 • drift og overvåkning av database-løsninger
 • bidra med å forbedre og videreutvikle database-driften i våre databaser
 • optimalisering, tuning og monitorering av databaser
 • identifisere og gjennomføre proaktive tiltak for stabil produksjon
 • automatisering av rutiner ved hjelp av scripting
 • utvikling og vedlikehold av dokumentasjon av driftsrutiner
 • ta i bruk nye database-tjenester i Sky

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

 • høyere utdannelse innenfor IT/teknologi, hvor særlig relevant erfaring kan kompensere for kravet til utdanning
 • kjennskap til/erfaring med operativ-systemet Linux, hvor erfaring med bruk av kommandolinje (for eksempel Linux/SQL) er en fordel
 • kjennskap til/erfaring med scripting/koding
 • kjennskap til automasjonsteknologi, f.eks. Puppet, Ansible, Terraform er en fordel
 • kjennskap til database-teknologi, hvor erfaring med PostgreSQL og/eller Oracle database-teknologi er en fordel
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Hva ser vi etter hos deg?

 • gode analytiske evner
 • evne til å sette deg raskt inn i komplekse problemstillinger, og stadige endringer
 • gode samarbeids - og kommunikasjonsevner og liker å jobbe sammen med andre
 • du er "på", tar initiativ og har gjennomføringsevne

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som overingeniør/rådgiver fra kr. 550.000 – 700.000 avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan noe høyere lønn vurderes. Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt


Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


Tech grad

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
22.05.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Oslo, Grimstad, Mo i Rana
Stillingstittel:
Database-administrator
Stillinger:
1
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Fredrik Selmers vei 4, 0663 Oslo

Skatteetaten Grimstad
Jon Lilletuns vei 1
4879 Grimstad
Norge
Åpne veibeskrivelse
Skatteetaten Mo i Rana
Terminalveien 2
8624 Mo i Rana
Norge
Åpne veibeskrivelse

Kontaktinformasjon

Anders Klausen
Anders Klausen
underdirektør