Logo Skatteetaten

Er du jurist, økonom eller revisor og kunne tenke deg å bidra til riktig skattlegging av store konsern?  Innsats, storbedrift
Om stillingen

Vi i avdeling storbedrift i Bergen søker deg som har lyst til å jobbe med veiledning og kontroll av store konsern

Vi ser etter deg som ønsker å bidra til å sikre staten skatte- og avgiftsinntekter fra noen av Norges største konsern. Du vil jobbe mot store foretak innenfor rettsområdene selskapsskatt, merverdiavgift samt nye regler om grunnrentebeskatning av havbruksvirksomhet.

Det er fra 1. januar 2023 innført særregler ved skattlegging av havbruksvirksomhet. I denne forbindelse trenger Skatteetaten å styrke bemanningen. Alle konsern med samlet omsetning over 1 mrd. er lagt til storbedriftsavdelingen. Konsernene er delt inn i bransjer, som er fordelt til grupper med helhetlig ansvar for dialog, veiledning og kontroll. Gruppene håndterer konsern innen ulike bransjer.  

Vi oppfordrer deg som er nyutdannet til å søke. 

Har du lyst til å vite mer om stillingen? Ta gjerne kontakt med Kit Merete Midttun på tlf. 916 09 197 eller Camilla Reinertsen på tlf. 975 64 341.

Hva går jobben ut på?

Du vil jobbe i team sammensatt av jurister, økonomer og revisorer, og du vil få bred innsikt i skatterett, merverdiavgiftsrett og regnskap. Du får muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i de største selskapene i Norge, og møte deres representanter innenfor juss og regnskap. 

Arbeidet omfatter blant annet tett oppfølging, veiledning og kontroll av tildelte konsern og selskaper, herunder:

 • veiledning og kontroll av selskaper med kompliserte og sammensatte skatte- og avgiftsforhold knyttet til selskapsskatt, merverdiavgift og grunnrenteskatteregime havbruk
 • bidra til utarbeidelse av uttalelser og vedtak
 • bidra til utarbeidelse av risikoanalyser av konsern og selskaper 
 • dialog med skattepliktige selskaper og deres representanter  
 • delta i høringer og utredninger av nytt regelverk

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

 • vi ser etter deg som har utdanning tilsvarende masternivå innen regnskap og revisjon, økonomi og administrasjon eller rettsvitenskap/juridisk embetseksamen med gode resultater. For særlig kvalifiserte kandidater kan bachelorgrad være tilstrekkelig. 
 • du har god formidlingsevne på norsk, skriftlig og muntlig 

I tillegg er det en fordel med: 

 • kjennskap til skatte- og merverdiavgiftsreglene 
 • erfaring fra å jobbe mot store selskap 
 • erfaring med og interesse for bruk av digitale arbeidsverktøy  
 • kjennskap til regelverk knyttet til sammenstilling og bruk av data 
 • gode kunnskaper i engelsk 
 • relevant erfaring eller kunnskap om noen av følgende områder: 
  • revisjon 
  • regnskap 
  • skatt 
  • skatteforvaltning  
  • merverdiavgift 
  • selskapsrett 

Utenlandsk utdanning må være godkjent av NOKUT/Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg i den elektroniske søknaden.  

Hva ser vi etter hos deg?

Vi ser etter deg som:

 • er selvstendig, samtidig som du trives med å jobbe sammen med gode kollegaer i team
 • er nysgjerrig og liker å sette deg inn i nye problemstillinger
 • er strukturert og analytisk med evne til å identifisere skattemessige og avgiftsmessige problemstillinger
 • har god leveranseevne
 • er fleksibel og endringsvillig

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse med gode pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Avhengig av dine kvalifikasjoner blir du ansatt enten som rådgiver, skattejurist eller skatterevisor med en årslønn på mellom kr 604 900 og kr 708 000 eller som  seniorrådgiver, seniorskattejurist eller spesialrevisor, med en årslønn på mellom kr 657 300 og kr 870 900.

For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. De første seks månedene regnes som prøvetid.

Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 


Om arbeidsgiveren

Velg en jobb der du får utfordret deg selv ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no
Hyggelig "teamwork" SkD

Nøkkelinformasjon

Søknadsfrist:
13.08.2024
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Bergen
Stillingstittel:
Jurist, revisor eller økonom
Stillinger:
5
Heltid / Deltid:
Heltid
Ansettelsesform:
Fast
Stillingsprosent:
100


Adresse: Kaigaten 9, 5015 Bergen, Norge


Kontaktinformasjon

Camilla Reinertsen
Camilla Reinertsen
underdirektør
Kit Merete Midttun
Kit Merete Midttun
underdirektør